Πράσινες Ελιές


Ελιές “ΟΡΕΩΝ αιτωλικής γης” – “Το μέγιστον αγαθόν”

Κατά τον Σόλωνα, “ο της ελαίας καρπός” είναι “μέγιστον αγαθόν προς πάσα βίου θεραπείαν”.

Πώς θα πετύχει κανείς να παράγει αυτό το αγαθό που περιέγραψε ο Σόλωνας?

«Με πολύ αγάπη, πολύ ενέργεια, πολύ πληροφόρηση και απίστευτο κόπο», είναι η απάντηση της Οικογένειας Ευθυμίου!

 

Η ελιά όπως κάθε δέντρο, όντας ζων οργανισμός, “ζει”, “μεγαλώνει”, ''κρυώνει”, “αρρωσταίνει”. Εάν τη δεις σαν ένα απλό δέντρο, που κάποτε θα σου δώσει τους καρπούς της, έχασες. Εάν τη δεις σαν το παιδί σου και την φροντίσεις όπως αυτό, θα σου δώσει απλόχερα τον καλύτερο καρπό της.

Χρειάζονται ατέλειωτες ώρες εργασίας και ώρες απόλυτης συγκέντρωσης σε αυτό που κάνεις. Ο τόπος που θα φυτέψεις τις ελιές σου, ο τρόπος που θα τις φυτέψεις, ο τρόπος που θα τις ποτίσεις, θα τις ταΐσεις, θα τις προστατεύσεις από διάφορες ασθένειες, ο φυσικός τρόπος που θα τις κλαδέψεις, και πάνω από όλα ο σεβασμός με τον οποίο θα πάρεις από πάνω τους τον καρπό είναι καθοριστικοί παράγοντες για το αποτέλεσμα.

Η τοποθεσία των ελαιώνων μας, σε υψόμετρο 360 μέτρων, μακριά από την υγρασία της θάλασσας, σε επικλινές έδαφος, στις πλαγιές του “Παναιτωλικού” Όρους σε βραχώδη τόπο, που δεν στοιβάζονται νερά, είναι ιδανική για την ανάπτυξη υγειών ελαιόδεντρων. Παρ' όλο που τα νερά από τις κορφές του βουνού περνούν από αρδευτικά κανάλια μέσα από τους ελαιώνες μας, εμείς εγκαταστήσαμε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα ύδρευσης, ώστε οι ελιές μας να παίρνουν ακριβώς την ποσότητα του νερού που απαιτούν οι απαραίτητες ακριβείς προδιαγραφές.

Επίσης, για την φροντίδα και την πρόληψη της υγείας των δέντρων μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά μόνο φυσικά ή βιολογικά προϊόντα. Το κλάδεμα για μας είναι μια ολόκληρη επιστήμη, ώστε να καθαρίζουμε τα δέντρα μας από τα περιττά κλαδιά, χωρίς να τα πληγώνουμε. Και τέλος, η συγκομιδή γίνεται με το χέρι, μια-μια ελιά, με πολύ σεβασμό στο δέντρο και στον καρπό.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ακολουθούν ώρες ατέλειωτες, ημέρες ολόκληρες, χωρίς σταματημό, για να ξεχωρίσουμε μια-μια τις ελιές μας, να αφαιρέσουμε αυτές που έχουν τυχόν κάποιο ελάττωμα, και να τις διαχωρίσουμε σε μεγέθη. Και έπειτα ακολουθεί ένα εξάμηνο φυσικής ωρίμανσης, με ακριβείς οδηγίες από τους Χημικούς μας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, για να είναι έτοιμες οι ελιές μας, να έρθουν στο τραπέζι σας.

Με τον τρόπο αυτόν, είμαστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα των ελιών μας, είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε “το μέγιστο αγαθόν”, κατά τον Σόλωνα.

Και σας τις προσφέρουμε σε μια εξαιρετική συσκευασία, απλές σε λάδι ή σε διάφορες γεύσεις που ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι με τους γευσιγνώστες μας: με θυμάρι, με σκόρδο, με πορτοκάλι, ρίγανη (προϊόντα που είναι και αυτά δικής μας παραγωγής).

 

Η επιλογή δική σας...

 

top