Σχετικά με εμάς


Παρθένο Ελαιόλαδο - Πράσινες Ελιές

Η οικογένεια Ευθυμίου σάς καλωσορίζει και σάς ευχαριστεί που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα της.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως είναι η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και η αγορά να κατακλύζεται με προϊόντα, τα οποία και στερούνται διαθρεπτικής αξίας και διατροφικής ενέργειας.

Στη προσπάθειά μας να «αγγίξουμε» την άριστη ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, το «Κτήμα Ευθυμίου» παρουσιάζει, μέσα από εμπειρία 85 και πλέον ετών, τα προϊόντα του «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης», δηλαδή, Πρώτης Ποιότητας Βρώσιμες Ελιές Αγρινίου και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, με την πιστοποίηση της Bio Hellas.

 

Ελιές “ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης” 

Πρώτης Ποιότητας βρώσιμες ελιές Αγρινίου

 

Λάδι “ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης” 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, με την Πιστοποίηση της Bio Hellas, από την πανάρχαιη αγριελιά, μπολιασμένη σε κορωνέικη ποικιλία, που δίνει ένα από τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα στο κόσμο, πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη.

 

Η αγάπη για τη γη και την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, ο στόχος για ελεγχόμενη ποσότητα ποιοτικής παραγωγής και ο σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες του καταναλωτή, μάς παρότρυναν, πατέρα και κόρη, να «αναστήσουμε» τα κτήματα των προπάππων μας, Δημοσθένη και Θανάση και του πατέρα και παππού ιατρού Λουκά Ευθυμίου, κτήματα 85 και πλέον ετών, γεμάτα μύθους, παραμύθια και παιδικές αναμνήσεις από το παλιό Ελαιοτριβείο και το Μύλο μας.

Βασική αρχή και μέλημά μας είναι η άριστη ποιότητα των προϊόντων μας «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης». Ακριβώς γι’ αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη λίπανση, χρησιμοποιώντας φυσικό και βιολογικό λίπασμα. Φροντίζουμε σχολαστικά την καθαριότητα του εδάφους για αποφυγή μυκήτων. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα κλαδέματα, τόσο των ελαιόδεντρων, όσο και των δέντρων βρώσιμης χονδροελιάς. Είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές της βιοκαλλιέργειας σε ό,τι αφορά τα ραντίσματα και το πότισμα των δέντρων.

Συλλέγουμε τις λαδοελιές με μηχανικές μεθόδους και τις μεταφέρουμε σε λίγες ώρες από τη συγκομιδής τους στο ελαιοτριβείο για άμεση παραγωγή λαδιού, τις δε βρώσιμες ελιές τις συλλέγουμε επιλεκτικά μία-μία, επαναλαμβάνοντας τον έλεγχο μεγέθους και ποιότητας όσες φορές χρειασθεί προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πριν 3000 χρόνια, γνωρίζοντας τις θεραπευτικές και διατροφικές ιδιότητες του ελαιόδεντρου, οι αρχαίοι ιστορικοί ανέφεραν:

Όμηρος

Ελαιόλαδο: «ευώδες υγρό ατόφιο χρυσάφι»

Ιπποκράτης

Ελαιόλαδο : «ο μέγας θεραπευτής»

Σόλων

Ελαιόδεντρο : «μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν, ο της ελαίας καρπός»

 

Σήμερα, 3000 χρόνια μετά, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα συνεχίζει να συστήνει τη Μεσογειακή Διατροφή, με κυρίαρχο το ελαιόλαδο, που έχει θέση ανάμεσα στα 10 πιο ωφέλιμα είδη της διατροφικής αλυσίδας. Δίκαια, λοιπόν, ο καρπός της «τηλεθόωσας ελαίας» αποτελεί ύψιστο «θεϊκό δώρο», δώρο τύχης, ευημερίας, γονιμότητας και εσωτερικής κάθαρσης.

Αυτά τα «θεϊκά δώρα», βρώσιμη ελιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης”, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να σάς τα διαθέσουμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με αμείωτο ενδιαφέρον, έχοντας δίπλα μας ικανούς συμπαραστάτες, τις «ψυχές» των κτημάτων μας. Ευχαριστούμε, λοιπόν, από καρδιάς τους εργάτες μας, τους κλαδευτές μας, τους καλλιεργητές μας, το Γεωπόνο μας, το Χημικό μας, το γευσιγνώστη μας, το διοικητικά υπεύθυνο του γραφείου μας, τα Ινστιτούτα Ανάλυσης Ποιοτικού Ελέγχου και το Γενικό Χημείο του Κράτους για τις εδαφολογικές αναλύσεις.

top